Hurman
tarina

Hurmaa ympäri suomen

Yhtye, joka valloittaa sydämet ja keikkapaikat

Hurma aloitti keikkailun varsinaisesti vuonna 2010 ja on siitä lähtien hurmannut ympäri Suomea. Vastaanotto on ollut huikeaa ja välitön meininki on jo saanut runsaasti Hurma-faneja liikkeelle.

Voitto Viihdyttäjä -kisassa toi Hurman koko kansan tuntemaksi housebandiksi Kesäillan valssi – ohjelmassa. Hurma on valittu Vuoden tanssittajatulokkaaksi ja Vuoden tanssittajaksi ja huima suosio jatkuu edelleen. Siitä kertoo täpötäysi keikkakalenteri.

Hurman ensimmäinen single oli nimeltään Sattuuhan niitä. 2013 Hurma julkaisi hauskan Marjanpoimija-musavideon, josta tehtiin myös oma -single ja vähän myöhemmin Mansikka-mix dance-versio. Seuraava singlejulkaisu oli Tahdon, joka on musiikkia palkitusta Klikkaa mua -tv-sarjasta: Hurma feat. Jenni ’Jepa’ Lambert. Singlet siivittivät debyyttialbumin Oletko valmis? -julkaisua Universal Musicin tallissa. Saman niminen albumi näki päivänvalon 2014.

”Hurman keikkatahti on yksi Suomen kovimmista, yhtye esiintyy n. 150 keikan vuosivauhtia.”

Uusimpia julkaisuja: Lupaan sulle -single julkaistiin edesmenneen Hurman rumpali Joni Sorsan muistolle (2016). Singlejulkaistusta On toinen parhaissaan (2017) julkaistiin myös musiikkivideo. Kesäksi 2017 julkaistiin kappale Viattomat ja syksyllä 2018 Sinulle ainoa.

Hurman keikkatahti on yksi Suomen kovimmista, yhtye esiintyy n. 150 keikan vuosivauhtia.

Bändin
kokoonpano

Jarno Ollikainen

Laulu & basso

Kiinnostukseni musiikkia kohtaan heräsi jo polvenkorkuisena. Vanhempani pitivät huolen siitä, että lastenmusiikin lisäksi iskelmä tuli tutuksi ja porautui tajuntaani jo päiväkoti-ikäisenä. Koulutaipaleen alkuaikoina pidin erityisesti laulamisesta, minkä vuoksi hainkin Kotkan poikakuoroon 90-luvun loppu puolella. Samoihin aikoihin osallistuin jo ensimmäiseen laulukilpailuun, Karuselliin ja aloitin myös pianonsoiton alkeistunnit. Kiitos peruskoulussa saadun laadukkaan musiikinopetuksen sekä koko peruskoulun ajan mukana kulkeneen musiikinopettajan, oppiaineesta tuli nopeasti intohimoni muiden oppiaineiden jäädessä taka-alalle. Yläkouluun siirryttäessä kielisoittimet herättivät kiinnostusta laulun kulkiessa rinnalla. Valitsin kitaransoittokurssin, jossa ei ollut alkuun ollenkaan tarjolla vasenkätistä kitaraa. Opettaja tarjosi vaihtoehdoksi vasenkätistä bassoa ja sille tielle lopulta jäin. Yläkoulussa tulivat mukaan ensimmäiset bändikokeilut, mutta lopulta merkittävimmäksi muodostui basistin paikka Tanssiorkesteri Merituulessa. Kyseinen basistin pesti isäni työkaverin bändissä venyi lopulta lähes kymmenen vuoden pituiseksi. Vielä pidemmän ajanjakson olin mukana Kotkan kaupunginteatterin musikaaleissa, 2000-luvun alusta aina 2010-luvun puolelle. Lukioon siirryttäessä oli viimeistään selvää, että lukuaineet eivät olleet minua varten. Noilta ajoilta mieleenpainuvinta oli osallistuminen Idols-kilpailuun, jossa etenin aina semifinaaliin saakka. Lukion jälkeen vuorossa oli armeija, jonka suoritin Varusmiessoittokunnassa Lahdessa. Tuolloin ajatus omasta bändistä laitettiin aluille yhdessä Harrin kanssa - sillä tiellä jatkamme edelleen.

Harri Arvila

Haitari, perkussiot, laulu

Olen Hurman perustajajäsen ja työskennellyt kevyemmän musiikin parissa varusmiessoittokunta ajoista (2008) saakka. Olen siis musiikkiurani aloittanut 6-vuotiaana ja suuntauduin nuorena klassisen musiikin linjalle edeten pikkuhiljaa aina Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen asti. Pääinstrumenttina on toiminut aina harmonikka ja harmonikan sukuiset soittimet. Nuorena soitin myös rumpuja ja Hurmaan minusta jalostuikin myös pikkuhiljaa perkussionisti. Ajan saatossa mukaan on tullut myös laulupuoli ja akustinen kitara. Sen kummempaa muusikon koulutusta minulla ei ole. Ammatiltani olen harmonikan huoltaja ja niitä töitä onkin tullut tehtyä paljon myös keikkojen ohessa.

Aleksi Autere

Kitara, laulu

Synnyin tammikuisena, räntäsateisena maanantaiaamuna puoli viiden aikaan Kätilöopiston sairaalassa. Elämän lähtökohdat olivat siis kunnossa. Kiinnostukseni musiikkia kohtaan osoitin neljän vuoden iässä soittamalla auton takapenkillä turvavyöllä Claptonin hittejä. Kuusivuotiaana aloitin opistossa klassisen kitaran opinnot. Yläasteella löysin kuitenkin sähkökitaran ja aloin myös tekemään itse musiikkia, mitä pyrin tekemään nykyisin ahkerasti aina kun aikaa ja energiaa riittää. Aloittaessani Sibelius-lukion klassinen kitara jäi ja bändin kanssa soittaminen alkoi tuntua enemmän omalta jutultani. Lukion jälkeen opiskelin muusikoksi Helsingin Pop&Jazz konservatoriossa, mistä matka jatkui Hurma-yhtyeen kanssa kohti uusia seikkailuja ja räntäsateisia maanantaiaamuja.

Henri Lehikoinen

Rummut

Aloitin rumpujen soiton 10-vuotiaana ala-asteen musiikkikerhossa Ylöjärvellä ja melko pian sen jälkeen perustettiin kavereiden kanssa jo ensimmäinen oma bändi. Kipinä ammattimuusikon uraan syntyi Satakunnan sotilassoittokunnassa Niinisalossa, jossa suoritin varusmiespalveluksen vuonna 2004. Armeijan jälkeen hakeuduin opiskelemaan Pop & Jazz konservatorio Lappiaan Tornioon, josta jatkoin valmistumiseni jälkeen vielä Metropolia ammattikorkeakouluun opiskelemaan pop & jazz musiikkipedagogiksi. Viimeiset pari vuotta olen keikkailun ohella opiskellut lisäksi klassisia lyömäsoittimia Tampereen konservatoriossa. Keikkatöiden ohella työskentelen pop & jazz lyömäsoitinopettajana Porin Palmgren-konservatoriossa sekä toimin Tampereen muusikot ry:n puheenjohtajana.

Harri Hautaniemi

Koskettimet

Osoitin kiinnostusta soittamiseen ennen kuin opin kävelemään. Ensimmäisen kosketinsoittimen saadessani olin 4-5v. Siitä se sitten alkoi. Yksityisopetuksen ohella, Porin konservatoriossa musiikkiopinnot 2005-2009. Myös laulua tuli opiskeltua parin vuoden ajan yksityisellä 2010-luvun puolenvälin tienoilla. Keikat veivät mukanaan ja opinnot konservatoriossa jäivät kesken. 10 vuotta eri tangolaulajia säestettyäni, astuin Hurman rivistöön vuoden 2018 juhannuksesta lähtien. Saksofoni tuli lennosta mukaan syksyllä vuonna 2018. Tätä nykyä toimin myös täysipäiväsenä taksiyrittäjänä keikkojen ohella.